A Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft. Kulturális Irodája, valamint az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ meghirdeti a Békés Megyei Kamrák Kincsei versenyt, melynek időpontja 2011. május 7. 10.00 óra, helyszíne az OPSKK Művelődési Központja (5650 Mezőberény, Fő út 6.)
A versenyre nevezhet minden magánszemély vagy őstermelő, kategóriánként egy termékkel, amely megyei alapanyagból Békés megye területén készült.
A programhoz kapcsolódik egy termékvásár – Békés megyei, főleg gasztronómiai és népművészeti termékekből – ahova a rendezvény szervezői szívesen veszik termelők jelentkezését, akiknek van engedélyük az árusításra. A helyszínen egy asztal áll rendelkezésre, helypénz nincs.
Tervezett program:
09.00-10.00 óra: Regisztráció
10.00 óra: Megnyitó
10.15 órától a termékek bírálata zajlik a következő kategóriákban: bor, szárazkolbász, pálinka, méz, szilvalekvár
10.00-14.00 óra Játszóház természetes anyagok felhasználásával
10.00-15.00 óra Békés megyei termékek vására
A rendezvény szakmai védnöke Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke
A zsűri tagjai:
Gulyás Ferenc, a Szent Vince Borrend lovagja
Hajdú Zoltán, húsipari technológus és szaktanácsadó
Bora Imre, a Nemzeti Pálinka Szövetség elnöke
Haász Ferenc, a Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület elnöke
Szabó Norbert, a Szabó & Szabó zöldség és gyümölcs feldolgozó kisüzem cégvezetője
A versenyre nevezhet minden magánszemély vagy őstermelő, kategóriánként egy termékkel, amely megyei alapanyagból Békés megye területén készült.
A programhoz kapcsolódik egy termékvásár – Békés megyei, főleg gasztronómiai és népművészeti termékekből – ahova a rendezvény szervezői szívesen veszik termelők jelentkezését, akiknek van engedélyük az árusításra. A helyszínen egy asztal áll rendelkezésre, helypénz nincs.
Tervezett program:
09.00-10.00 óra: Regisztráció
10.00 óra: Megnyitó
10.15 órától a termékek bírálata zajlik a következő kategóriákban: bor, szárazkolbász, pálinka, méz, szilvalekvár
10.00-14.00 óra Játszóház természetes anyagok felhasználásával
10.00-15.00 óra Békés megyei termékek vására
A rendezvény szakmai védnöke Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke
A zsűri tagjai:
Gulyás Ferenc, a Szent Vince Borrend lovagja
Hajdú Zoltán, húsipari technológus és szaktanácsadó
Bora Imre, a Nemzeti Pálinka Szövetség elnöke
Haász Ferenc, a Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület elnöke
Szabó Norbert, a Szabó & Szabó zöldség és gyümölcs feldolgozó kisüzem cégvezetője
Megjegyzések
Megjegyzés küldése